De ideale afmetingen voor jouw Facebookpagina

Hoe groot moet je omslagfoto voor je bedrijfspagina op Facebook  zijn? Wat is de ideale maat voor de afbeelding bij een gedeelde link? Check onderstaand de meest optimale maten voor alle afbeeldingen. Let’s go!

Omslagfoto Facebookpagina

Zorg ervoor dat jouw omslagfoto 828 x 315 pixels is.

Maar let op… op je mobile device wordt de omslag altijd anders weergegeven. Om óók mobile de volledige omslag te kunnen zien, raad ik je aan de maten 828 x 475 pixels aan te houden. Hoe, wie, wat, waar? Je maakt een ontwerp in het formaat 828 x 315 pixels en plakt deze in het formaat 828 x 475 pixels. Zo is jouw omslagfoto overal en vanaf elk apparaat goed te zien ;-).

Profielfoto Facebook

Je ziet ze wel vaker… profielfoto’s die belachelijk uitgerekt zijn. Eerlijk is eerlijk, dit ziet er toch niet uit? Om dat te voorkomen kun je 180 x 180 pixels aanhouden. Met dit formaat heb je altijd een goede kwaliteitsfoto op jouw pagina ;-).

 

Foto’s delen op je Facebook tijdlijn

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte die Facebook je geeft dient je foto 1.200 x 630 pixels te zijn. Zo heb je de beste kwaliteit en wordt jouw foto altijd goed weergegeven.

Een foto bij een gedeelde link op Facebook

Deel je een link en wil je daar een foto bij uploaden? Zorg er dan voor dat de afbeelding een formaat heeft van 1.200 x 627 pixels.